Ribeiro
La flor y la abeja, Coto de Gomariz, Treixadura, 2018, 90 kr.
Duft: Hø, citrus Smag: Høj syre der renser munden. Litchi og citrusfrugter. Fin middellang eftersmag (2017, 2018 kom idag så vi har ikke nået at smage den). Socialt: En af de vine jeg smagte på den fantastiske tur til Coto de Gomariz i Leiro. Vi fik en lang visning i det bakkede terræn, med et væld af små terrasser med forskellig hældning og soleksponering. Vi startede smagningen med denne vin, og allerede her viste vinmager Sebio et højt niveau. La flor y la abeja, Coto de Gomariz, Sousón, 2018, 90 kr. Duft: Jern, urter og kostald. Smag: Dette er en vin der skiller vandene. Nogle vil elske den for dens lave alkohol og pågående gennemtrængende smag med violet, metalisk, og grønne toner. Andre vil vrænge på næsen af dens krævende temperament. Inma på Coto de Gomariz mener smagen kan sammenlignes med Rhône. Socialt: Ung vin lavet på Sousón bliver serveret i keramikskåle på de Galiciske tabernaer. Gomariz X, Godello, 2022, 145 kr. Duft: Intensiv, metalisk med citrusnoter. Smag: Høj syre, med mineralitet, hvor man klart fornemmer den tyske inspiration. Stor vin, som bliver dejlig medgørlig og behagelig når syren falder lidt ned i løbet af et par år. Drikkemoden: 2024-2030 Socialt:Duero har været i kontakt med Coto de Gomariz i mere end ti år, men det er først i år vi har fået chansen for at sælge vine fra hovedsortimentet. Dette er den første vin fra Coto de Gomariz som udlukkende indholder Godello. Ailalello, Sousón, 2020, 190 kr. Duft: Tør, stenet med noter af lyse bær som hindbær og jordbær. Smag: En kølig stil med stor elegance. Frugt, jordbær, dybde og lang eftersmag. En stor vin lavet udlukkende på Sousón-druen. Socialt: Efter bruddet med Xose Lois er Inma selv trådt ind som ønolog. i parantes bemærket har Duero overvægt af kvindelige ønologer: Paris, Incrédulo, Malcaracter og nu Coto de Gomariz. Den har lidt magisk over sig, da druerne kommer fra samme mark som Xose Lois brugte til Superheroe. Madforslag: Grillet sværdfisk. Salvaxe, Xose Lois Sebio, Lado og fem andre druer, 2017, 200 kr. Smag: En af de bedste hvidvine, jeg nogensinde har smagt. Bør kunne udvikle sig i 10 år. Socialt: Parcellerne hvor druerne til Salvaxe hentes består af små terrasser, hvor man har dyrket mange forskellige druesorter. Det har fungeret som en art forsikring. Hvis der tidligt på året har været hagl er det kun de sorter der udvikler sig tidligt der har taget skade. Uanset hvor uheldig man har kunnet forestille sig at være med meteorologien, har der altid været noget tilbage at høste. Sebio har villet udtrykke terroiret i sin mangfoldighed og vinificerer hele parceller hvor der kan indgå 5-6 forskellige druer. Fra sommeren 2019 er Salvaxe lidt sværere at få fat i da den har fået 93 point i Guía Peñin og rosende omtale i El Mundo. Madforslag: Taskekrabbe ad libitum Superheroe, Xose Lois Sebio Caino og andre røde druer, 2016, 200 kr, Socialt: Sebio har fået denne vin ind på nogle af de bedste restauranter i Spanien. Man har ikke mulighed for at købe hvert år. Hvis du besøger Baskerlandets bedste restauranter har du mulighed for at smage den. Smag: Druesammensætning af 6-8 lokale druer høstet på een enkelt parcel og vinificeret sammen. Let, elegant, noter af blåbær. Burgundisk i stilen. Madforslag: Fisk i thaisovs. Hush, Xose Lois Sebio, Caino og andre røde druer, 2016, 400 kr, få flasker Socialt: Navnet er taget fra en Deep Purple sang. En af de få gange hvor ordet Kult faktisk slår til. |